Om bygningen

 

Plads til 20 børnegrupper i EventyrØen

Institutionen er opført i Nyborggade. Der er plads til 20 børnegrupper som dermed afhjælper behovet for daginstitutionspladser på Østerbro.

Byggeriet

EventyrØen er på 2.774 m² og er udformet som en cirkel i varierende højde fra 1 til 3 etager. Hver etage indeholder gruppe- og puslerum samt fællesrum med pædagogisk køkken og tumleareal. På 1. og 2. sal er der tilknyttet liggehaller i forbindelse med tagterrasser. Indretningen betyder, at børnene har mulighed for ro og fordybelse i deres egen afdeling og deres eget grupperum. Samtidig kan bygningen udnyttes på tværs af afdelingerne til glæde for alle børn.

Både vuggestuebørn og børnehavebørn har deres gang i den nye daginstitution. Børnehavegrupperne er fordelt på alle 3 etager. Børnene har mulighed for at besøge hinanden på tværs af etagerne via en intern trappe. Vuggestuegrupperne er fordelt på 1. og 2. sal. Her er der etableret to elevatorer, der kan rumme en vuggestuegruppe hver. På den måde kan også de mindste børn sammen med personalet komme ud på legepladsen.

Bygningens facade har mange karnapper og vinduer. Herved har børnene mulighed for, at følge med i den store verden udenfor samtidig med at folk, der går forbi, får mulighed for at følge med i børnelivet indenfor.

Udendørsarealer  (ca. 20.000 kvadratmeter)

Den cirkulære bygning har en indre gård, som danner et fælles samlingspunkt for hele daginstitutionen. Det indre gårdrum fungerer som et uderum for både små og store, hvor der er mulighed for mere rolige legeaktiviteter og fordybelse. Det er også via gårdrummet at adgangen til daginstitutionen sker. Der er flere indgange til daginstitutionen. Hensigten er bl.a. at skabe et godt overblik over, hvem der kommer og går, og skabe trygge ankomst- og afgangssituationer for både små og store grupper.

Legepladsen er etableret så den omkranser den cirkulære daginstitution og er udformet, så der er mulighed for både ”vild” leg og mere rolige legeaktiviteter. Dette sker ved, at skabe et bakket terræn i nogle områder og i andre områder lave nicher med varieret beplantning. Legepladsen er aldersopdelt i forskellige område, der inviterer til udforskning.

 

Kilde: www.kk.dk